У початок

Orlen повідомив про збільшення у липні маржі переробки нафти

Модельна маржа переробки Orlen у липні 2023 року зросла до $17,9 з $16,6 в червні, повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок з посиланням на звіт компанії.

У компанії зазначили, що в липні середня ціна на барель нафти марки Brent становила $80,1 за барель проти $74,7 за барель у червні.

Зростання цін на нафту Orlen пояснює зниженням постачань сировини з країн ОПЕК+. Скорочення видобутку в Саудівській Аравії на 1 млн барелів на добу (б/д) продовжено до серпня. Крім того, у вересні було оголошено роботи з модернізації, які призведуть до зниження видобутку, і росія вирішила додатково скоротити видобуток на 0,5 млн б/д. У США тижневий видобуток нафти скоротився на 100 тис. барелів – до 12,2 млн б/д.

Порівняно з червнем крек-спреди для бензину зросли на 3%, до $316 за тонну, через зменшення запасів у США й ARA, а також збільшення експорту до Сполучених Штатів приблизно до 1,1 млн тонн у липні, що є найвищим рівнем із квітня 2023 року. Крім того, спостерігалося зниження пропозиції через ремонтні роботи на НПЗ в Європі, Азії й США.

Маржа при виробництві дизельного пального збільшилася на 14% у липні – до $184 за тонну через падіння запасів у США, очікуване зниження експорту до Європи в серпні, падіння пропозиції через ремонтні роботи на НПЗ в Європі, Азії й США.

Крек-спреди для HSFO впали на 13% у липні – до $143 за тонну через збільшення запасів сирої нафти в регіоні ARA й підвищення цін на сиру нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти