У початок

Нафтовий танкер пливе через Босфор задля послаблення страхової суперечки – ЗМІ

Турецька влада дозволила нафтовому танкеру пройти через життєво важливу для країни судноплавну протоку Босфор, припускаючи, що тупик, пов’язаний із санкціями проти росії, може розрядитися. Про це повідомляє Bloomberg.

Судно, про яке йдеться, плавало під прапором Туреччини, і його страховик надав лист, що підтверджує наявність у нього відповідної страховки, повідомив місцевий портовий агент, перекладаючи заяву Управління загальних морських справ країни.

Туреччина наполягає на тому, щоб танкери надавали докази страхування після запровадження санкцій G-7 проти росії, які створили елемент невизначеності щодо того, чи будуть судна застраховані. Дані про судноплавство, отримані Bloomberg, свідчать про те, що йдеться про танкер Ottoman Sincerity, який щойно вийшов із протоки Босфор у Мармурове море.

У повідомленні також сказано, що вісім танкерів, які зараз перебувають у Мармарі, повинні будуть надати листи. Якщо вони цього не зроблять, рух через сусідню протоку Дарданелли буде призупинено для «всього» руху – аж поки вони не звільнять місце, повідомляє портовий агент.

Як зазначається у матеріалі, Bloomberg не зміг одразу перевірити повідомлення турецькою мовою.

Мільйони барелів, в основному казахстанської сирої нафти, накопичилися через вимогу Туреччини надати докази, що танкери застраховано. Санкції G-7 почали діяти з 5 грудня. Відповідно до них, трейдери можуть отримати стандартну галузеву страховку для танкерів для постачань російської сирої нафти, лише якщо вони платять за нафту $60/бар. або менше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти