У початок

Бюджет плавучого газового терміналу в Німеччині збільшився втричі – Bloomberg

Рахунки Німеччини за нові плавучі термінали скрапленого природного газу зростають, і тепер ціна більш ніж утричі перевищує початкову заплановану. Про це повідомляє Bloomberg.

За оцінками фахівців, вартість об’єктів становитиме 9,7 млрд євро ($10,2 млрд) на період з 2022 року — коли планується запуск перших блоків — до 2038 року, заявила речниця Міністерства економіки Німеччини Беате Барон на черговій урядовій прес-конференції в Берліні в п’ятницю.

«Ці витрати потім буде компенсовано надходженнями від зборів за регазифікацію, які, звичайно, почнуть надходити лише тоді, коли їх буде введено в експлуатацію, – сказала вона. – Звичайно, ми не можемо бачити майбутнє, і вони, звичайно, можуть змінитися».

Ціна на термінали, у які Німеччина інвестує, щоб замінити російський газ, уже була більш ніж удвічі вищою за 3 млрд євро в початковому бюджеті програми, згідно з оцінками, наданими міністром економіки Робертом Хабеком менше трьох тижнів тому.

Уряд у Берліні зафрахтував п’ять плавучих СПГ-терміналів, два з яких мають запрацювати цієї зими. Однак плани розпочати імпорт на початку цього місяця вже ризикують бути зірваними через погоду.

За оцінками уряду, після введення в експлуатацію об’єкти зможуть задовольнити приблизно одну третину поточного попиту на газ Німеччини. Однак паливо також матиме свою вартість, оскільки очікується, що ціни на газ залишаться на підвищених рівнях, доки не надійде нове постачання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти