У початок

Нафтовий бізнес Медведчука у росії поповнився двома мережами АЗС – «Схеми»

Пов'язаний із Віктором Медведчуком російський нафтовий бізнес у вересні 2022 року поповнився двома мережами АЗС на території липецької, тюменської й курганської областей. Про це йдеться у спільному розслідуванні «Схем» (Радіо «Свобода») і проєкту Scanner Project.

Журналісти з'ясували, що восени 2022 року менеджмент компаній, задіяних у переробці й експорті нафтопродуктів із російського заводу родини Медведчука у 2020 році, взяв під контроль дві мережі АЗС у росії.

«Йдеться про автозаправки «ЛТК» (наразі працюють сім АЗС у липецькій області і планується розширення) і «Новий поток» (на території тюменської й курганської областей працюють 26 заправок)», — йдеться у розслідуванні.

Розслідувачі зазначають, що загалом ці 33 російські заправки разом із компанією ООО «Трейдпроєкт» перейшли під контроль менеджменту Медведчука на початку вересня 2022 року.

Тоді акції материнської компанії — АО «ГК Маркет» — викупили Тимур Абертасов (працював у компанії «ЮГ Энерго» Оксани Марченко) і Микола Сухов (директор представництва швейцарської NewCoal Trading, через яку нафтопродукти з заводу Медведчука постачалися у США для ExxonMobil), додають «Схеми».

«Крім мережі заправок, АО «ГК Маркет» володіє компанією «АТИ», яка надає брокерські послуги на ринку природного газу, дизелю, бензину, нафти, нафтопродуктів та скраплених вуглеводневих газів. В «АТИ» запевняють, що мають «доступ до всіх товарно-сировинних бірж Росії», — йдеться у матеріалі.

Журналісти звернулися до прес-секретаря Віктора Медведчука з проханням надати коментар щодо нововиявленого бізнесу, але відповіді «Схеми» поки не отримали. Абертасов і Сухов відмовилися від коментарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти