У початок

Нафтові котирування перейшли до слабкого зростання, Brent – $93,7 за барель

Нафтові котирування перейшли до слабкого зростання в середу вдень після зниження вранці й за підсумками попередніх торгів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:55 за київським часом становить $93,7 за барель, що на $0,53 (0,57%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $87,84 за барель, що на $0,53 (0,61%) більше від підсумкового значення попередньої сесії.

Інвестори з позитивом сприйняли повідомлення про те, що уряд США може розпочати поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR), якщо ціни на енергоресурс опустяться нижче за $80 за барель. Адміністрація американського президента Джо Байдена розглядає таку можливість і намагається визначити час, коли це можна здійснити, заявили обізнані співрозмовники агентства Bloomberg.

«Це може і не спровокувати зростання котирувань до $100 за барель, але забезпечує буфер для пом'якшення ризику падіння попиту, про який турбуються інвестори», – зазначила старший трейдер CIBC Private Wealth Management Ребекка Бабін.

Раніше нафтовий ринок опинився під тиском після виходу даних щодо інфляції в США за серпень, які призвели до здорожчання долара і зробили купівлю нафти для багатьох трейдерів, які користуються іншими валютами, невигідною.

Як повідомлялося, споживчі ціни (індекс CPI) у США в серпні зросли на 8,3% у річному вираженні. Інфляція хоч і сповільнилася порівняно з 8,5% у липні, але виявилася вищою за прогноз аналітиків на рівні 8,1%.

Ці дані зміцнили очікування ринку щодо подальшого агресивного підвищення ставки ФРС на вересневому засіданні й можливого початку економічної рецесії, що може призвести до падіння попиту на енергоресурси.

Тим часом у середу Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у щомісячному звіті знизило на 100 тис. барелів на добу (б/д), до 2 млн б/д, прогноз зростання попиту на нафту у 2022 році. «Зростання світового попиту на нафту й далі сповільнюється через поновлення карантину в Китаї і продовження уповільнення зростання показника в країнах ОЕСР», – зазначається в документі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти