У початок

США можуть поповнити нафтовий резерв, якщо ціни на нафту впадуть нижче від $80/бар. – Bloomberg

Уряд США може почати поповнювати стратегічні нафтові запаси (SPR), коли ціни на нафту опустяться нижче від $80 за барель, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Адміністрація американського президента Джо Байдена розглядає таку змогу й намагається визначити час, коли це можна здійснити, зазначили співрозмовники агентства. Влада таким чином має намір захистити видобувну промисловість у країні й запобігти різкому падінню цін на нафту.

Минулого тижня ціна на американський еталонний сорт WTI впала майже до $81 за барель, що стало мінімальним значенням із січня. За даними на 11:05 вівторка, вартість жовтневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала $86,82 за барель.

У березні адміністрація Байдена вжила заходів для приборкання стрибка цін на нафту і газ, вивільнивши 180 млн барелів нафти з SPR. Зараз метою уряду є зниження обсягів продажу резервної нафти для здійснення контролю ринку напередодні зими, пише Bloomberg.

Водночас влада прагне переконати нафтові компанії, що адміністрація не дозволить цінам обвалитися під час періоду волатильності на ринку. Поповнення стратегічного резерву, рівні якого на цю мить перебувають на мінімальній позначці з 1984 року, може надати підтримку ринковим цінам.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти