У початок

Нафтові компанії США виділили $60 млн для постраждалих від нападу рф українців

Низка відомих нафтогазових компаній США заявили про надання $60 млн фінансової підтримки організаціям, які надають допомогу Україні у зв'язку із вторгненням Росії на її територію, зокрема біженцям.

Так, виробник нафти й газу Devon Energy (Оклахома-Сіті) і незалежна компанія з розвідки й видобутку нафти і газу зі штаб-квартирою в Далласі Pioneer Natural Resources зобов'язалися надати по $20 млн гуманітарної допомоги організаціям, які працюють в Україні і сусідніх регіонах.

Згідно з повідомленням Devon Energy на ресурсі GlobeNewswire, ці пожертвування буде розподілено між кількома організаціями, які надають невідкладну медичну допомогу, постачають продукти харчування, допомагають фінансово і житлом переміщеним цивільним осам і біженцям у регіоні.

«Ми почули заклик президента України Зеленського про допомогу в його зверненні до американського народу й активізуємося. Неспровоковане вторгнення росії призвело до гуманітарної кризи в Україні, яка закликає світову спільноту – уряди, підприємства й окремих осіб – діяти солідарно», – зазначив президент і генеральний директор компанії Рік Манкріф.

Головний виконавчий директор Pioneer Natural Resources Скотт Д. Шеффілд, слова якого наведено в релізі на Businesswire, заявив, що компанія і її співробітники пишаються підтримкою їхніх друзів в Україні.

Зі свого боку незалежна нафтогазова компанія зі штаб-квартирою у Мідленді Diamondback Energy, Inc. і Civitas Resources, Inc., яка позиціонує себе як першого виробника нафти і газу з нейтральним вмістом вуглецю в Колорадо, оголосила про зобов'язання надати $10 млн на підтримку неприбуткових організацій, які допомагають українським біженцям.

«Ці пожертвування зроблено для допомоги мільйонам чоловіків, жінок і дітей, які були змушені залишити свої будинки внаслідок цієї несправедливої війни, і будуть спрямовані тим організаціям, які безпосередньо піклуються про них і втішають народ України під час великої потреби», – сказав голова і головний виконавчий директор Diamondback Тревіс Стайс, слова якого наведено у релізі компанії на ресурсі GlobeNewswire.

«Оскільки Civitas прагне відповідального глобального громадянства, ми відчуваємо, що змушені надавати ресурси тим, хто найбільше постраждав від безглуздого вторгнення в Україну», – прокоментував це рішення голова правління і тимчасовий виконавчий директор Civitas Бен Делл, слова якого наведено в релізі на Businesswire.

Джерело: ІА «Інтерфакс-Україна»

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти