У початок

Нафтопереробний завод Dangote накопичує сировину для початку роботи

Найбільший нафтопереробний завод (НПЗ) в Африці збирається розпочати роботу після того, як накопичить 6 млн барелів сирої нафти, зі слів оператора Dangote Group, необхідних для початку пробного виробництва. Про це повідомляє Bloomberg.

НПЗ отримав близько 1 млн барелів вітчизняної сирої нафти Agbami з Suezmax Almi Sun 8 січня, йдеться в заяві фірми. Це вже шоста партія сирої нафти на завод від початку завантаження сировини в резервуари минулого місяця з першим вантажем.

Після повного введення в експлуатацію НПЗ, запуск якого довго відкладався поблизу Лагоса, стане найбільшим в Африці й може змінити ринки сирої нафти і палива як на регіональному, так і на міжнародному рівнях. Він зможе задовольнити всі потреби Нігерії в таких типових видах палива, як бензин, дизпальне, гас і авіаційне паливо, а надлишкові обсяги буде експортовано.

Проте експерти й трейдери кажуть, що мине кілька місяців, перш ніж це станеться. У грудні компанія заявила, що протягом наступних місяців збільшить виробництво.

НПЗ Dangote отримує внутрішню сиру нафту згідно з угодою про постачання з торговим підрозділом державної компанії Nigerian National Petroleum Corp. Завод матиме потужність і для переробки більшості інших африканських сортів, а також легкої арабської нафти Саудівської Аравії й постачаннь з інших країн, таких як США, за даними компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти