У початок

Дешевий бензин із США прямує в Австралію з Мозамбіком

Дешевий бензин через надлишок постачань уздовж узбережжя Мексиканської затоки США знову відкрив віддалені ринки, включаючи Австралію й Мозамбік, для експорту американського палива, повідомляє Reuters.

Попит на бензин у США наприкінці грудня впав до мінімуму за рік. Наприкінці минулого місяця запаси в PADD 3 уздовж узбережжя Мексиканської затоки зросли на 9,5% порівняно з роком раніше, оскільки нафтопереробники збільшили виробництво після осіннього ремонту.

Вантаж американського бензину прямував до Австралії в середу, і, як очікується, його буде вивантажено в Мозамбіку найближчими днями.

Судно STI Madison, зафрахтоване компанією TotalEnergies Atlantic Trading & Marketing, завантажило близько 700 тис. барелів бензину з нафтопереробного заводу (НПЗ) Marathon Petroleum у Герівлі (штат Луїзіана), 15 грудня і, як очікується, вивантажиться в Сіднеї ближче до кінця цього місяця, згідно з даними LSEG ship tracking.

Постачання бензину з США в Австралію не очікуються, оскільки різниця в цінах між Сходом і Заходом, швидше за все, скоротиться, зазначають трейдери.

За даними служби відстеження руху суден Kpler, вантаж STI Madison став першим вантажем бензину в Австралію з США майже за три роки і першим із узбережжя Мексиканської затоки США за понад чотири роки.

Австралія в основному імпортує бензин з Південної Кореї, Сингапуру й інших азіатських країн. Обмеження на судноплавство через Панамський канал змусили нафтопереробників узбережжя Мексиканської затоки знизити експортні ціни, що зробило американський бензин більш конкурентоспроможним.

Судно STI Mighty перевозило близько 170 тис. барелів бензину з Х'юстона до Бейри в Мозамбіку і, як очікується, вивантажиться цього тижня. Це стало першим постачанням бензину в Мозамбік за чотири роки.

«Бензин на узбережжі Мексиканської затоки зараз дуже дешевий, — сказав сингапурський трейдер бензину, додавши, що «це може бути опортуністичною торгівлею».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти