У початок

«Нафтогаз України» розраховує розпочати імпорт LNG у IV кв.-2022 – Вітренко

НАК «Нафтогаз України» проводить перемовини щодо постачання імпортного скрапленого природного газу (СПГ, або LNG) в Україну в четвертому кварталі цього року. Про це заявив голова компанії Юрій Вітренко на прес-конференції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Тут є певні технологічні обмеження – Україна ніколи фізично не імпортувала LNG. Ми розуміємо, що у нас немає терміналів СПГ. Тому ми повинні привезти СПГ на термінали в Європі і потім забезпечити фізичний транспорт цього газу вже трубопроводами в Україну або здійснити операції своп (swap – торгово-обмінні фінансові операції – ред)», – пояснив Вітренко.

З його слів, «Нафтогаз» під час визначення термінів і обсягів постачання імпортного газу буде змушений враховувати безліч технологічних аспектів, включаючи тиск у газопроводах або добові обмеження щодо підйому газу.

«Є багато різних аспектів, які ми враховуємо під час війни, але про які ми не можемо казати широкій аудиторії. Так-от, усе це впливає на наші внутрішні плани щодо того, коли і як ми імпортуватимемо газ», — резюмував голова «Нафтогазу».

Як повідомлялося, Вітренко на прес-конференції також пояснив, що для накопичення 19 млрд куб. м газу до початку опалювального сезону НАК «Нафтогаз», відповідно до завдання уряду України, має імпортувати 5,8 млрд куб. м газу, проте при цьому запаси обсягом 15 млрд куб м будуть також прийнятними. Для того, щоб мати такий великий запас, як хоче уряд, також необхідно витратити $8 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти