У початок

«Нафтогаз» планує збільшити видобуток газу за допомогою американських компаній

Українська державна газова компанія «Нафтогаз» провела перемовини з Exxon Mobil Corp, Halliburton і Chevron щодо проєктів в Україні, оскільки країна прагне повернути іноземні інвестиції у свій енергетичний сектор, повідомляє Financial Times.

Виконавчий директор «Нафтогазу» Олексій Чернишов розповів FT, що останніми днями провів зустрічі у Вашингтоні з Halliburton і ExxonMobil.

«Ми розуміємо, що приватним компаніям досить важко втручатися під час війни», — сказав він газеті, додавши, що вони працюють над механізмами страхування для захисту свого капіталу.

Переговори з Exxon і Chevron перебувають на ранній стадії і знадобиться більше часу, щоб дати результати, повідомляє FT.

«Нафтогаз» сподівається підписати контракті з Halliburton, який допоможе збільшити видобуток до цільових 13,5 млрд кубометрів цього року, що приблизно на 1 млрд кубометрів більше від рівня 2022 року, додається у звіті.

Переговори є частиною прагнення України збільшити видобуток природного газу. Україна має значні запаси природного газу, але споживання значно перевищує видобуток, і країна змушена імпортувати газ.

Раніше цього тижня у «Нафтогазі» повідомили, що почали закачування газу в підземні сховища для наступної зими.

Україна, яка раніше була основним покупцем російського газу, з 2015 року не імпортує газ безпосередньо з росії, а закуповує його в Євросоюзі. Минулого місяця Чернишов заявив, що 2023 року планує збільшити видобуток природного газу більш ніж на 5%, до 19 млрд кубометрів, незважаючи на російське вторгнення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти