У початок

OMV Petrom інвестує 81 млн євро в реконструкцію НПЗ Petrobrazi

Найбільша нафтогазова група Румунії OMV Petrom заявила в понеділок, що розпочала капітальний ремонт свого нафтопереробного заводу Petrobrazi, у який вона інвестує 400 млн леїв ($89,1 млн США/81,1 млн євро).

Процес триватиме шість тижнів, протягом яких діяльність НПЗ буде припинено, йдеться в прес-релізі OMV Petrom.

За даними enkorr, технічні роботи на Petrobrazi почалися 20 квітня й триватимуть до 1 червня. Ремонт нафтопереробного заводу (НПЗ) включає різні процедури перевірки і модернізації його установок. У реконструкції НПЗ Petrobrazi братимуть участь 25 підрядних компаній, з яких 80% — румунські.

Процес здійснюватиметься за участю близько 6 тис. людей і включатиме перевірки запобіжних клапанів, електричного й автоматизованого обладнання та випробування тиском.

«Загальний капітальний ремонт становитиме понад 2 млн годин роботи; заплановано понад 20 проєктів модернізації і десятки тисяч технічних перевірок і перевірок обладнання й установок. Цей капітальний ремонт потребує двох років підготовки і обов’язковий для забезпечення безперебійної безпечної роботи НПЗ», – сказав Раду Капрау, член виконавчої ради OMV Petrom.

Зі слів Капрау, компанія вжила необхідних заходів, щоб забезпечити постачання палива, необхідного для безперервності постачань на ринок Румунії і регіону протягом періоду реставрації.

Petrobrazi — один із найбільших НПЗ Румунії з переробною потужністю 4,5 млн тонн сирої нафти на рік. У період з 2004 по 2022 рік OMV Petrom інвестувала близько 2 млрд євро ($2,19 млрд) у нафтопереробний завод. Попередній ремонт відбувся 2018 року, а наступний планується на 2028 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти