У початок

«Нафтогаз» оголосив про початок закупівлі газу українського видобутку

НАК «Нафтогаз України» оголосила про початок закупівлі природного газу українського видобутку. Згідно з повідомленням компанії на сайті, майданчиком для проведення закупівель визначено Українську енергетичну біржу (УЕБ), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Компанія планує купувати природний газ із точками постачання на віртуальній торговій точці та/або підземних сховищах газу з постачанням протягом поточного і наступного місяців», – йдеться у повідомленні НАК.

В оголошенні про запрошення учасників ринку взяти участь у торгах розміщено посилання на проєкт договору про купівлю-продаж природного газу.

Також наголошується, що потенційні учасники торгів мають ознайомитися з Антикорупційною програмою НАК, пройти внутрішню перевірку компанії й надати заповнені, підписані та скріплені печаткою (у разі наявності) опитувальник і структуру власності.

Скан-копії підписаних документів необхідно надсилати на електронну адресу: [email protected]. Водночас дати та умов торгів ще немає.

Зі свого боку, екс-глава Оператора ГТС Сергій Макогон привітав «рішення «Нафтогазу» почати прозоро закуповувати газ в українських видобувачів», назвавши його не ідеальним, але рухом у правильному напрямі.

«Це ще не ідеальне рішення, тому що незрозумілі обсяги й ціна. Це ще не ринок газу, але це рух у правильному напрямі, який проговорювали ще рік тому», – прокоментував він у своєму Facebook у середу пізно ввечері.

Водночас Макогон зазначив, що перевірку учасників торгів має проводити сама біржа, припустивши, що «непрозорі умови перевірки і безпідставні негативні результати такої «перевірки» можуть створювати корупційні ризики.

Як повідомлялося з посиланням на міністра енергетики Германа Галущенка, Україна поки збереже запроваджену 2022 року заборону на експорт газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти