У початок

Нафта втрачає близько 1%, ціна на Brent – $85,2 за барель

Нафта дешевшає під час торгів у вівторок на тлі побоювань щодо ймовірного спаду в глобальній економіці й зниження попиту на енергоносії, повідомляє Trading Economics.

Це зумовлено зокрема збільшенням випадків захворювання на COVID-19 у Китаї після ослаблення антиковідних обмежень, що може негативно позначитися на економіці країни й світовій економіці загалом.

«Якщо дивитися вперед, то ми очікуємо збереження слабкого попиту на сировину в КНР у першому кварталі року, враховуючи спад у будівництві, хвилю коронавірусної інфекції і низький експортний попит», – зазначає головний сировинний аналітик Capital Economics Каролін Бейн, слова якої наводить MarketWatch.

Рік, що почався, буде більш жорстким для світової економіки, ніж минулий, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва. Як вона сказала в інтерв'ю CBS, «ми очікуємо, що третина світової економіки буде у рецесії».

Березневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures о 17:03 за Києвом коштували $85,17 за барель, що на $0,74 (0,86%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі зменшилася на цей час на $0,72 (0,9%) - до $79,53 за барель.

За підсумками 2022 року котирування Brent збільшилися приблизно на 10%, WTI – на 6,7%.

Світовий попит на нафту може зрости на 4% якоїсь миті протягом цього року, якщо світ повністю відмовиться від антиковідних обмежень, вважає засновник хедж-фонду Andurand Capital П'єр Андюран. З його слів, споживання зараз відстає від довгострокових значень і за рахунок переходу з газу на нафту може збільшитися на 3-4 млн барелів на добу (б/д) 2023 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Тим часом зростання попиту на нафту буде обмежено популярністю електромобілів, що посилюється, вважає експерт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти