У початок

Ціни на нафту продовжують падати, Brent — $81,93 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватись у середу після падіння більш ніж на 4% за підсумками попередньої сесії.

На ринок тиснуть сумніви трейдерів щодо перспектив попиту на нафту в Китаї, де залишається високою захворюваність на COVID-19 після зняття основної частини карантинних обмежень.

«Ми вважаємо, що попит на сировинні товари в Китаї залишиться слабким у першому кварталі року, що розпочався, враховуючи спад у сфері нерухомості, нову хвилю захворюваності на COVID-19 і слабкий експортний попит», – зазначає аналітик Capital Economics Керолайн Бейн.

Тим часом побоювання щодо нестачі енергоресурсів на світовому ринку в зимовий період, які підтримували ціни в останні місяці, послаблюються, враховуючи м'якшу, ніж очікувалося, зимову погоду в США і Європі, зазначає агентство Bloomberg.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за Києвом у середу становить $81,93 за барель, що на $0,17 (0,21%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $3,81 (4,4%), до $82,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі зменшилася на цей час на $0,27 (0,35%), до $76,66 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $3,33 (4,2%), до $76,93 за барель.

За підсумками 2022 року Brent здорожчала на 10,5%, WTI – на 6,7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти