У початок

Нафта торгується без єдиної динаміки

Ціни на нафту еталонних марок змінюються різноспрямовано вранці у четвер, трейдери стежать за ситуацією на Близькому Сході й чекають на офіційні дані про резерви в США.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:15 за київським часом становила $85,1 за барель, що на 3 центи (0,04%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $0,26 (0,3%), до $85,07 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на 7:29 за Києвом знизилися в ціні на 18 центів (0,22%), до $81,39 за барель. У середу основні торги на NYMEX не проводились у зв'язку з державним святом у США, а у вівторок ці ф'ючерси здорожчали на $1,24 (1,5%), до $81,57 за барель. Термін їхнього обернення спливає із завершенням сесії у четвер. Серпневі контракти, що активно торгуються, на 8:17 здешевшали на 23 центи (0,28%), до $80,48 за барель.

Лідер «Хезболли» Хасан Насралла заявив, що у разі повноцінного конфлікту з Ізраїлем рух завдяки своєму арсеналу зможе атакувати будь-яку частину території противника. «Ворог знає, що ми готувалися до гіршого (...) і що в жодному місці не можна буде уникнути наших ракет», – наводять західні ЗМІ його слова.

Тим часом ізраїльські танки напередодні просунулися углиб міста Рафаха у секторі Газа, зазначає Trading Economics.

Офіційні дані про запаси нафти в США буде опубліковано о 18:00 за київським часом. Консенсус-прогноз Trading Economics передбачає їх зниження на 2 млн барелів за тиждень, що завершився 14 червня.

Разом із тим, оприлюднені напередодні дані Американського інституту нафти (API) показали зростання резервів у країні за той же період на 2,264 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти