У початок

Нафта продовжує дорожчати, Brent торгується на рівні $79,2 за барель

Ціни на нафту продовжують зростати вдень у п'ятницю, реагуючи на дані про зниження запасів бензину й дистилятів у США минулого тижня.

Березневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 12:48 за Києвом здорожчали на $0,46 (0,58%) – до $79,15 за барель.

Котирування лютневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі на вказаний час підвищилися на $0,50 (0,68%) – до $74,17 за барель.

Напередодні обидві марки здорожчали на 1,1% на даних про зміну запасів енергоносіїв у США. Тим часом за перших дві сесії 2023 року ціни на нафту впали приблизно на 9%.

«Це був найгірший старт року для нафти за кілька десятиліть», – зазначив старший ринковий аналітик OANDA Едвард Мойя.

Як стало відомо напередодні зі щотижневої доповіді Міністерства енергетики США, комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 1,69 млн барелів. Товарні запаси бензину знизилися на 346 тис. барелів, дистилятів – на 1,43 млн барелів.

Опитані Bloomberg аналітики очікували зростання запасів нафти на 1,5 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 1 млн барелів і падіння запасів дистилятів – на 1,17 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти