У початок

Нафта прискорила зниження, Brent здешевшала до $104,5 за барель

Нафтові котирування падають у вівторок після активного зростання напередодні. Вересневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:28 кск здешевшали на $1,77 (1,67%) — до $104,5 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $2,05 (на 2%) – до $100,55 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Напередодні обидві марки підскочили у ціні на 5,1%, а WTI перевищила $100 за барель уперше за тиждень.

«Можливо, ціни на нафту вже минули свій пік, однак поки що немає жодних явних ознак того, що вони можуть суттєво впасти з поточних рівнів, якщо тільки ми не побачимо великого сюрпризу від ОПЕК+», — зазначив старший ринковий аналітик OANDA Джеффрі Хейлі.

Про збільшення постачання палива на світові ринки спробував домовитися президент США Джо Байден у рамках свого візиту в Саудівську Аравію минулого тижня, але чітких запевнень з боку представників королівства про наміри підвищити видобуток і експорт не було.

Певну підтримку нафтовому ринку у вівторок надає зниження курсу долара, що триває. Індекс, що розраховується ICE, який показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, під час торгів падає на 0,8%. Індикатор опускається третю сесію поспіль і перебуває на тижневому мінімумі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти