У початок

Нафта помірковано дешевшає після зростання напередодні, Brent — $122,15 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються під час ранкової сесії у вівторок після невеликого підвищення за підсумками попередніх торгів.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:11 КСК у вівторок становить $122,15 за барель, що на $0,12 (0,1%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок контракт здорожчав на $0,26 – до $122,27 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $120,83 за барель, що на $0,1 (0,08%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $0,26 — до $120,93 за барель.

На ринку зберігаються побоювання з приводу можливої ​​рецесії у світовій економіці й потенційного запровадження нових локдаунів у Китаї, які можуть вдарити по попиту, пише Trading Economics.

Обмеженню пропозиції сприяє зокрема й падіння видобутку нафти в Лівії на тлі політичної нестабільності в період, коли виробники ОПЕК+ також стикаються з проблемами у досягненні поставленої мети з видобутку.

Водночас спалах COVID-19 у Пекіні посилює тривоги щодо запровадження нових обмежень практично відразу після того, як було знято попередні.

Ринок чекає щотижневих даних Американського інституту нафти (API) про запаси енергоносіїв у Штатах і офіційні дані Міненерго США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти