У початок

Нафта дешевшає, Brent — $114,16 за барель

Ціни на нафту опускаються у четвер на інформації газети Financial Times про готовність Саудівської Аравії збільшити видобуток у разі суттєвого зниження виробництва нафти в росії через санкції.

«Саудівська Аравія усвідомлює ризики й розуміє, що не в її інтересах втрачати контроль за цінами на нафту», — повідомило джерело FT.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 КСК у четвер становить $114,16 за барель, що на $2,13 (1,83%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здорожчали на $0,69 (0,6%), до $116,29 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $113,05 за барель, що на $2,21 (1,92%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У середу вартість цих контрактів збільшилася на $0,59 (0,5%), до $115,26 за барель.

Експерти технічного комітету ОПЕК+ на засіданні в середу знизили величину очікуваного профіциту нафти на світовому ринку в 2022 році до 1,4 млн барелів на добу (б/д) з 1,9 млн б/д, що прогнозувалися місяць тому, повідомили «Інтерфаксу» джерела.

В облік прогнозу бралися інфляція, російсько-український конфлікт, пандемія COVID-19 в Азії, вивільнення стратегічних запасів країнами-споживачами й інші чинники.

У четвер відбудеться спочатку зустріч міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, а потім – повноформатна міністерська зустріч.

Одне із джерел FT зазначило, що Саудівська Аравія й ОАЕ вивчали можливість оголосити про свій намір збільшити видобуток на засіданні ОПЕК+ у четвер, проте остаточного рішення з цього питання не ухвалили.

«Можливі темпи зниження цін на нафту залежатимуть від того, наскільки великий обсяг резервних потужностей зможуть задіяти країни ОПЕК, без того, щоб повністю повернутись спиною до росії», — каже керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти