У початок

У росії заговорили про закриття нафтопереробних підприємств

Після трьох місяців повномасштабного військового вторгнення росії на територію незалежної України доходи, що надходять у російський бюджет, можуть скоротитися наступного року на чверть. Йдеться про санкції, що зачіпають торгівлю нафтою. Такий прогноз озвучив економічний аналітик Михайло Крутіхін в ефірі «Ходорковский LIVE», повідомляє УНІАН.

«У росії можуть повністю або частково закритися нафтопереробні підприємства, тому що Європі стане не потрібен колишній обсяг російських нафтопродуктів. Як наслідок, нафтові компанії будуть змушені скорочувати видобуток, закривати свердловини», – зазначив він.
Крутіхін зазначив, що в самарі й оренбурзі дочірні підприємства «роснєфті» вже скоротили видобуток на 40%, а в ханти-мансійському автономному округу, провідному нафтовому регіоні росії, видобуток скоротився на 26%.

З його слів, відмова Європи від російської нафти буде тривати, і цього року росія втратить близько 30% від видобутку нафти.

Як відомо, 4 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн представила шостий пакет санкцій ЄС проти рф, що включає нафтове ембарго.  

Окрім іншого, угода про заборону експорту російської нафти в ЄС стосується понад 2/3 імпорту нафти з росії, скорочуючи значне джерело фінансування її військової машини.

Глава Євроради Шарль Мішель заявив, що санкції проти росії може бути оголошено вже 1 або 2 червня.

1 червня 2022 року президент Франції Еммануель Макрон також заявив про те, що до кінця 2022 року Європейський Союз на 92% скоротить імпорт російської нафти, зазначивши, що не виключає й ембарго на постачання в ЄС газу з росії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти