У початок

Нафта Brent здешевшала до $74 за барель

Ціни на нафту знизилися в понеділок напередодні засідання Федеральної резервної системи США, оскільки інвестори намагалися оцінити бажання центрального банку щодо подальшого підвищення ставок, тоді як занепокоєння зростанням попиту на пальне в Китаї і зростання пропозиції російської сирої нафти тиснули на ринок, пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,9%, до $74,11 за барель. Американська нафта West Texas Intermediate (WTI) коштувала $69,56 за барель, також знизившись на 1%.

Минулого тижня обидва контрольні показники впали вдруге поспіль, оскільки невтішні економічні дані Китаю викликали занепокоєння зростанням попиту в найбільшому світовому імпортері сирої нафти, компенсуючи зростання цін від Саудівської Аравії , яка пообіцяла скоротити видобуток на 1 млн барелів на день (б/д) у липні. 

«Ціни на нафту потрапили в зіткнення між двома протиборчими силами: ведмежими розподільниками активів, які вказують на монетарне скорочення, і оптимістично налаштованими нафтовими спекулянтами, які очікують зниження запасів у другій половині 2023 року», — зазначив Франсіско Бланч з Bank of America Global Research.

Більшість учасників ринку очікують, що центральний банк США залишить процентні ставки без змін, коли завершить свою дводенну нараду з монетарної політики в середу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти