У початок

Нафта Brent здешевшала до $119,2 за барель

Ціни на нафту опускаються в п'ятницю і завершують тиждень зниженням уперше з квітня місяця на тлі побоювань зменшення темпу глобального економічного зростання і, відповідно, попиту на нафту.

Американський ЦБ у середу підняв ставку відразу на 75 базисних пунктів, максимально з 1994 року, а його голова Джером Пауелл заявив, що Федрезерву необхідно довести ставку до рівня, що обмежує економічну активність, щоб послабити інфляцію. Центробанки Великобританії й Швейцарії також підвищили ставки цього тижня.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у п'ятницю становить $119,2 за барель, що на $0,61 (0,51%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,3 (1,1%), до $119,81 за барель, передає «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $116,91 за барель, що на $0,68 (0,58%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $2,27 (2%), до $117,58 за барель.

Спад на нафтовому ринку викликано наслідками високої інфляції, зазначає аналітик із сировинних ринків Australia & New Zealand Banking Group Деніел Хайнс.

«Однак проблема обмеженості постачань, ймовірно, стримуватиме зниження цін», — наводить слова експерта агентство Bloomberg.

Підтримку ринку в четвер надала інформація про запровадження Вашингтоном нових економічних санкцій проти Ірану, зазначає Market Watch.

Мінфін США повідомив про запровадження санкцій до іранських виробників нафтохімічної продукції, а також низки компаній у Китаї й ОАЕ, які беруть участь у продажу іранських нафтопродуктів за кордон.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти