У початок

Enel продає активи «лукойлу» й фонду «газпромбанку»

Італійська компанія Enel, що займається виробництвом і розподілом електроенергії й газу, оголосила про продаж усієї частки у 56,43% у російському бізнесі «Енел росія» «лукойлу» і фонду «газпромбанку». Про це з посиланням на російський «коммерсантъ» повідомляє «Економічна правда».

Компанія уклала дві угоди про продаж усього пакету акцій «Енел росія»: першу – з «лукойлом» і другу – з пайовим інвестфондом «газпромбанк – фрезія».

Угоду планується закрити у третьому кварталі цього року. Пакет акцій буде продано на загальну суму близько 137 млн євро. 

Enel була основним акціонером «Енел росії» з часткою 56,4%. За даними Bloomberg Intelligence, засноване 2004 року ПАТ «Енел росія» приносить дещо більше 1% від загального валового операційного прибутку компанії.

До складу «Енел росії» входять три газових електростанції, а також вітропарк у ростовській області й вітропарк, що будується в мурманській області.

Enel – найбільша італійська енергетична компанія, одна з найбільших енергокомпаній світу. 

Як відомо, ще у березні повідомлялося, що італійська енергетична компанія Enel, що займається виробництвом і розподілом електроенергії й газу, готується піти із рф за кілька місяців.

Раніше «лукойл» підхопив активи нафтогіганта Shell і придбав російський бізнес компанії, включно з мережею автозаправних станцій і заводу з виробництва мастильних матеріалів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти