У початок

KLO веде роз’яснювальну роботу зі споживачами

Серед основних причин дефіциту пального – пошкодження інфраструктури для зберігання, проблеми логістичного характеру і малі обсяги для його закупівлі. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці мережі АЗС KLO у Facebook.

У компанії зазначають, що ще в перші дні воєнних дій ракети знищили їхню єдину нафтобазу, резервуари якої було повністю заповнено. Пізніше була низка атак на інші нафтобази по всій території України, а також кілька атак здійснено на Кременчуцький НПЗ, інфраструктуру якого повністю знищено.  

«Нині зберігати великі об'єми пального не просто неможливо, а й небезпечно. Адже будь-яке скупчення ресурсів відразу стає ціллю для атаки з боку росії», – кажуть у мережі АЗС.

Окрім того, в компанії зазначають, що протягом усієї війни ворог намагається знищити паливну інфраструктуру країни, щоб зупинити економіку нашої держави, тож ринку довелось оперативно перелаштовуватись на постачання пального з Європи.

«Це абсолютно новий і непростий процес, адже раніше Україна не закуповувала і не доставляла пального у такій кількості з європейських країн. А Європа не була готовою продавати такі великі обсяги, яких потребує Україна. Поки що наша держава не має доступу до морських портів, щоб доставляти його морем, і потрібної кількості відповідних вагонів і локомотивів, щоб перевозити пальне з Європи залізницею. Тому основний обсяг транспортується саме бензовозами, для яких потрібно відбудувати нові логістичні ланцюжки», – йдеться у повідомленні.

У KLO акцентують, що «саме через логістичні нюанси в Україну постачається менша кількість бензину. І для того, щоб у країні й містах тривало життя, більшість обсягів передчасно бронюється для пріоритетних груп: ЗСУ, служб критичної інфраструктури і юридичних осіб, що здійснюють господарчу діяльність».

У мережі АЗС зазначають, що всі учасники паливного ринку працюють 24/7, щоб якнайшвидше покращити ситуацію. Будуються нові логістичні маршрути, відкриваються зелені коридори на кордонах, щоб прискорити проходження митниці, щодня робиться все, щоб знайти нові методи розв'язання паливної проблеми.

«Усі ми зараз вчимось жити в нових умовах. І дефіцит пального — одна з багатьох причин, що негативно впливають на якість життя кожного українця. Наша компанія і вся держава безперестанно працює над тим, щоб подолати цей виклик. І впевнені, що зможемо це зробити», – підсумовують у KLO, закликаючи всіх українців свідомо ставитись до використання пального і за змоги відмовлятись від автомобілів на користь громадського та електротранспорту.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти