У початок

На Волині досі працює фірма-власник підпільних АЗС, яка два роки тому роздавала хабарі

У Луцьку працює приватне підприємство «Дизель-форс» – власник підпільних заправок, яке щоб вони мали змогу працювати, два роки тому роздавало хабарі представникові «екологічного управління» області. Про це йдеться у матеріалі, оприлюдненому місцевим інформаційним агентством «Конкурент».

«Фірма з незаконними заправками досі зареєстрована і працює, хоч і минуло два роки з моменту, коли правоохоронці мали б виявити під час справи з хабарем факт незаконної діяльності п'яти підпільних заправок», – зазначає агентство.

Як сказано у матеріалі, два роки тому незаконні «заправники» викликали поліцію до еколога, якому принесли хабаря. Відтак еколог уже кілька років переконує суд, що не брав 50 тис. хабаря з власників 5 заправок за те, що не турбуватиме їх своїми відвідинами.

А свідок, який передавав гроші, сьогодні вже ледве згадає назву фірми, яку представляв у таких фінансових перемовинах. Як не пам’ятає він і прізвища директора підприємства, в якому працював.  

«Справа тягнеться вже два роки», – повідомляють журналісти, додаючи, що «трусити» мали б не лише «еколога», а й підприємця, який, «судячи зі слів свідка, мав низку незаконних заправок у Луцьку».

«Як розповідає на суді свідок Ярослав Власюк, його влаштували на приватну фірму «Дизель-Форс»… на околиці Луцька. Фірма, з його слів, мала незаконні заправки. Першим серйозним завданням Ярослава Власюка було занести хабаря представнику екології Михайлу Гнатюку і заявити на нього в поліцію», – йдеться у матеріалі.

Зі слів свідка, вищезгадане підприємство мало «5 заправних станцій, і на кожну потрібно було мати ліцензію. …ми домовилися, що з однієї заправної станції йому (екологу – ред.) має йти 10 тисяч».

Журналісти зазначають, що свідок «пам'ятає суму хабаря, пам'ятає, кому давав гроші, а от хто делегував його на перемовини з екологом, не пригадує. Про директора фірми «Дизель-Форс», де він працював, Віктора Мельничука, теж, каже, вперше чує. В офісі не був, а з «власником фірми, напевно» спілкувався у телефонному режимі. Зі свідком розраховувалися, скидаючи гроші на картку, а номер картки відправника він називати відмовився».

Як писав enkorr, правоохоронці припинили діяльність нелегальної АЗС на Одещині.

Як відомо, на Київщині судитимуть власника двох нелегальних АЗС.

Раніше enkorr повідомляв, що на столичному ринку почали з’являтися нелегальні паливні заправки, причому редакція видання отримує сигнали про масове відкриття нелегальних станцій по всій території України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти