У початок

На вихідних у росії горіли НПЗ

На території росії минулими вихідними горіло два НПЗ – у республіці комі й афіпський у краснодарському краї. Повідомлення про це поширили багато телеграм-каналів.

«У росії, а саме в республіці Комі довго й красиво палав нафтопереробний завод», – йдеться в повідомленні на каналі «Залужний в телеграм».

«Нафтовий резервуар палає після вибуху на підприємстві під усінськом, республіка комі.

Як повідомила голова мінприроди комі, нафти в резервуарі не було, проходили ремонтні роботи й заходи з очищення резервуарів. Стверджують, що нібито відбулася детонація залишкових газів», – повідомляє «Оперативний ЗСУ».

«Афіпський НПЗ у краснодарському краї, який забезпечував паливом війська рф, атакований двома безпілотниками СБУ», – додає канал «Труха».  

У повідомленні на телеграм-каналі Цаплієнка уточнюється, що атака на нафтопереробний завод у краснодарському краї – спецоперація СБУ. При цьому вражено кілька нових установок заводу, на яких таке пальне перероблялося.

«Такі обʼєкти – важлива ціль. Адже лише за минулий рік на підприємстві виготовили понад 7 млн тонн авіаційного пального, яке використовувалось для ворожої військової авіації, яка щодня атакує Україну.

Це серйозний удар по російських окупантах. За попередніми даними, загорілось і декілька резервуарів із «чорним золотом». Тепер у рашистів буде менше ресурсів, щоб атакувати Україну своїми літаками», – додає він.

Тим часом російські телеграм-канали повідомляють, що «приблизно о 3.24 на території нафтопереробного заводу у Сіверському районі впав БпЛА… а після вибуху на території заводу було видно заграву».

При цьому вони стверджують, що на території НПЗ сталося «локальне загоряння, яке було оперативно ліквідовано службами заводу протягом півгодини. Причини події встановлюються».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти