У початок

АМКУ оштрафував «Юкойл» і «Авіа Оіл» за змову на тендері заводу «Антонов»

Антимонопольни комітет України (АМКУ) оштрафував дві компанії на 54,2 млн грн за змову на закупівлях авіаційного палива для ДП «Антонов». Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

«Тимчасова Адміністративна колегія Антимонопольного комітету України 27 жовтня 2023 року встановила наявність змови між ТОВ «Юкойл» і ТОВ «Авіа Оіл» під час їхньої участі у трьох процедурах закупівель авіаційного палива, що проводилися у І півріччі 2020 року ДП «Антонов», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загальна очікувана вартість закупівель становила 43 700 000 грн.

Північним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України під час розгляду справи було встановлено, що відповідачі під час участі у згаданих закупівлях узгоджували свою поведінку.

З огляду на сукупність зібраних доказів, Тимчасова колегія АМКУ визнала, що ТОВ «Юкойл» і ТОВ «Авіа Оіл» вчинили порушення, передбачене п.1 ст. 50 і п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» — антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів.

«За змову відповідачів оштрафовано: ТОВ «Юкойл» на загальну суму 27 356 409 грн (по 9 118 803 грн за кожне порушення); ТОВ «Авіа Оіл» на загальну суму 26 837 049 грн (по 8 945 683 грн за кожне порушення)», — зазначили в АМКУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти