У початок

Уряд Аргентини очікує зменшення дефіциту палива в країні

Уряд Аргентини й нафтові компанії заявили, що почали завозити паливо, найближчими днями це має зменшити дефіцит після різкого зростання попиту, який спричинив довгі черги на АЗС. Про це повідомляє Reuters.

Десять партій палива, імпортованих урядом, починають надходити, хоча розподіл може зайняти кілька днів, заявила місцевій радіостанції міністр енергетики країни Флавія Ройон, зазначивши, що різкого підвищення цін не буде.

Ройон пояснила дефіцит частково туризмом під час довгих вихідних і чутками про можливе підвищення цін після президентських виборів 22 жовтня. Повторне голосування відбудеться 19 листопада.

«Це породило психоз «тобі потрібно піти і наповнити бак», — сказала вона.

Аргентинські нафтопереробні заводи (НПЗ) забезпечують 80% місцевого ринку, а решта надходить за рахунок імпорту палива.

Довгі черги біля заправок посилили розчарування для аргентинців, які вже переживають економічну кризу з інфляцією близько 140% і валютою, яка цього року втратила в ціні 42%.

Нафтові компанії YPF, Raizen, Trafigura і Axion Energy у спільній заяві в суботу зазначили, що постачання буде нормалізовано в найближчі кілька днів.

Серед чинників, що спричинили дефіцит, компанії назвали високий попит, президентські вибори, початок посівної й вищу, ніж зазвичай, залежність від імпорту.

Вони також зазначили «надмірний попит, викликаний очікуванням дефіциту».

Постачання дизельного пального викликає особливе занепокоєння у фермерів, які кажуть, що дефіцит може вплинути на початок посівної, який є ключовим для основних посівів сої й кукурудзи в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти