У початок

На вихідних поляки розблокували пункт пропуску «Медика–Шегині»

Польські фермери ввечері в суботу, 6 січня, розблокували пункт пропуску «Медика–Шегині» на українсько-польському кордоні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Сьогодні, 6 січня о 21:00, польські протестувальники розблокували КПП «Медика–Шегині»!️ На цей час перед пунктом пропуску з польської сторони своєї черги на вʼїзд в Україну очікує близько 650 вантажівок. Легкові автомобілі й автобуси рухаються у звичному режимі», – йдеться у повідомленні.

Перед цим міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський підписав угоду з представниками спілки «Ошукане село» про припинення блокади кордону з Україною у цьому пункті пропуску.

Секерський пообіцяв виконати всі вимоги фермерів, серед яких — збільшення субсидій на вирощування кукурудзи, збільшення кредитування й збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року. Раніше він також пообіцяв, що ембарго на імпорт низки сільськогосподарський товарів з України буде збережено безстроково.

Нагадаємо, польські фермери почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада минулого року. Уже 24 грудня вони призупинили акцію протесту, але 4 січня її відновили.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти