У початок

Литовський термінал Būtingė торік збільшив перевалку нафти на 10%

Минулого року на нафтовому терміналі Būtinge було розвантажено 93 нафтові танкери. Загальний обсяг імпортованої сирої нафти перевищив 9 млн тонн нафти, це на 13% більше, ніж 2021 року, й на 10% більше порівняно з 2022 роком.

Максимальне навантаження 2023 року зафіксовано в травні — 10 танкерів (936 тис. т)й у серпні — 9 танкерів (852 тис. т).

Єдиний завод продуктів нафтопереробки в країнах Балтії в Мажейкяйському районі імпортує сировину для переробки танкерами через нафтовий термінал Būtingė. Щороку на нафтовому терміналі Būtinge розвантажується понад 90 танкерів, імпортується приблизно 9,0 млн тонн тонн нафти.

Термінал, введений в експлуатацію майже 25 років тому, може обслуговувати танкери максимальним дедвейтом 150 тис. тонн, осадкою 16 м і завдовжки до 279 м й завширшки 50 м. З початку роботи терміналу в Бутінге пришвартувалося 1 918 танкерів, які перевезли понад 190 млн тонн сирої нафти.

З початку розв'язаної росією повномасштабної війни в Україні нафтопереробний завод (НПЗ) у Мажейкяйському районі відмовився імпортувати сиру нафту з росії. Вже другий рік у Бутінге привозять нафту, видобуту в Саудівській Аравії, США, Північному морі й Північній Африці.

2023 року на нафтовий термінал Būtinge було доставлено 9 різних видів нафти. Найбільша частка цих вантажів, близько 37%, це аравійська світла нафта. На другому місці — нафта WTI, що постачається з портів США, на третьому — нафта типу Johan Svedrup, видобута в Норвегії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти