У початок

На тлі заборони постачань у Словаччину «лукойл» збільшить експорт нафти морем

Найбільша у рф приватна нафтова компанія «лукойл» відвантажить із новоросійська у липні 140 тис. тонн нафти понад основний експортний план на тлі заборони на транзит її нафти через територію України, повідомили трейдери.

За їхніми даними, партію має бути перевалено на танкер Arus у новоросійську 23-24 липня, а загальний обсяг додаткових вантажів «лукойлу» з перевалкою із західних портів рф у липні становить не менше 0,34 млн тонн.

Раніше «лукойл» отримав право експортувати з приморська дві партії сорту по 100 тис. тонн кожна понад основний план із навантаженням у середині другої й на початку третьої декади липня, уточнили співрозмовники Reuters.

Постачання нафти «лукойлу» у Словаччину через Україну нафтопроводом «дружба» було припинено після внесення російської компанії в український список санкцій, повідомило Міністерство економіки Словаччини 18 червня.

Рішення України зупинити транзит нафти «лукойлу» через свою територію загрожує безпеці постачання енергоносіїв у Словаччину й Угорщину в довгостроковій перспективі, повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Раніше джерела Reuters повідомили, що рф скоротить експорт нафти через свої західні порти в липні майже на 500 тис. барелів на добу (б/д), порівняно з червневим планом, до 1,5 млн б/д, оскільки НПЗ збільшать переробку сировини після ремонтів.

За їхніми даними, перевалка казахстанського сорту KEBCO й російського Urals через балтійські порти «приморськ» і «усть-луга» у липні мала знизитися до 4,9 млн тонн, а відвантаження сортів Urals, KEBCO й Siberian Light з чорноморського новоросійська – до 1,7-1,8 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти