У початок

На прифронтових територіях можна буде зберігати 5 тис. л пального без дозволів

Учора Верховна Рада ухвалила законопроєкт N11256-2, який вносить зміни до Податкового кодексу в частині збільшення обсягів палива, яке можна зберігати на одному об’єкті для обслуговування електрогенераторних установок суб’єктів господарювання на прифронтових територіях України. 

«Відтепер без реєстрації акцизного складу можна зберігати до 5 тис. л пального – на противагу нормі у 2 тис. л, котра діяла раніше», — повідомив голова фінкомітету ВРУ Данило Гетманцев на своєму телеграм-каналі.

З його слів, рішення прийнято зважаючи на дефіцит електроенергії, спричинений ударами російської федерації по критичних об'єктах інфраструктури України.

«Норма буде чинною протягом дії воєнного стану на території України й до визначення дати припинення можливості бойових дій або дати завершення бойових дій на відповідній території», — додав він.

Як повідомляв enkorr, Верховна Рада 18 липня підтримала у другому читанні законопроєкт №11256-2 про підвищення акцизного податку на пальне. Тепер його має підписати президент.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти