У початок

На понад половину перевірених АЗС у Києві знайшли порушення ціноутворення – Держпродспоживслужба

На майже 55% АЗС в Києві при перевірці виявляють порушення ціноутворення на пальне. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан, пише УНН.

«Наразі перевірено близько 170 АЗС по Києву. З них майже 55% було виявлено порушення норм ціноутворення на пальне. Але з позитивного можу сказати, що ситуація з наповнення ринку пальним стабільна і відповідає споживчому рівню», – сказав Рубан.

З його слів, скарг громадян у Держпродспоживслужбу на неналежну якість пального поменшало. Так, якщо дивитися на динаміку за останні три місяці, то раніше в Києві щодня реєструвалося від 5 до 10 звернень, а зараз – від 1 до 5.

Проте це не означає, що якість пального покращилася. Навпаки, Держпродспоживслужба спостерігає зворотню тенденцію, фіксуючи погіршення стану атмосферного повітря у великих містах.

«У місті Києві фіксується перевищення в 3-4 рази за показниками викидів і діоксидів, і формальдегідів. Це вказує на погіршення стану самого пального. Сьогодні моніторинг якості пального не проводиться в зв’язку з мораторієм. І Держпродспоживслужба неодноразово зверталася до народних депутатів України і Міністерства економіки щодо поновлення перевірок, адже це захист споживачів», – зазначає Рубан.

Як відомо, Кабінет міністрів України призупинив держрегулювання цін на пальне для того, щоб надати змогу операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс з Європи.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти