У початок

На початку квітня прибутки рф від експорту палива продовжували зростати — CREA

За підсумками тижня, що закінчився 7 квітня, прибутки рф від експорту викопного палива збільшилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 1-7 квітня росія здійснила експорт викопного палива на 5,66 млрд євро, це на 23% більше порівняно з 25-31 березня. Надходження з експорту нафти збільшилися з 2,71 млрд євро до 3,52 млрд євро, нафтопродуктів і хімікатів — з 1,87 млрд євро до 2,13 млрд євро, вугілля — з 0,43 млрд євро до 0,52 млрд євро, газу — з 0,66 млрд євро до 0,77 млрд євро.

На танкери, що належать європейським країнам чи країнам G7 або застраховані в них, було завантажено викопне паливо на суму 2,57 млрд євро, що сприяє фінансуванню повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Туреччина, Індія, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів перероблення. За даними Консалтингової групи «А-95», 1-7 квітня з російських портів у Туреччину було відвантажено 250 тис. тонн дизельного пального й газойлю і 23 тис. тонн авіаційного палива. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти