У початок

На НПЗ Exxon Louisiana почалися ремонтні роботи

Exxon Mobil Corp 20 січня розпочала запланований капітальний ремонт установок каталітичного крекінгу (FCC) і гідрокрекінгу з продуктивністю 522 500 барелів на день (б/д) на заводі в Батон-Ружі (Луїзіана), повідомили Reuters джерела, знайомі з роботою заводу.

Джерела зазначили, що установку гідрокрекінгу FCC потужністю 110 тис. б/д, що виробляє бензин FCC, і 23 тис. б/д HCLA, що виробляє дизель, було закрито на двомісячний капітальний ремонт.

Зупинка FCC і гідрокрекінгу розпочинає запланований капітальний ремонт кількох блоків під назвою El Toro, що включає як нафтопереробний завод (НПЗ), так і сусідній хімічний завод Exxon у комплексі Батон-Руж, повідомили джерела.

Exxon також планує капітальний ремонт двох із чотирьох установок дистиляції сирої сировини (CDU) НПЗ у третьому кварталі цього року.

Джерела повідомили, що PSLA-7 потужністю 90 тис. б/д планується закрити спочатку в третьому кварталі.

Згідно з даними джерел, після завершення робіт на PSLA-7, PSLA-10 із потужністю 210 тис. б/д буде закрито на капітальний ремонт.

CDU починають процес переробки, розділяючи сиру нафту на сировину для всіх інших підрозділів НПЗ. PSLA-10 є найбільшим CDU на НПЗ «Батон-Руж».

На установках гідрокрекінгу використовується каталізатор під високим нагріванням і тиском у присутності водню для перетворення вихідної сировини, найчастіше газойлю, на дизельне та інше моторне паливо. На НПЗ у Батон-Руж працює лише один гідрокрекінг.

Компанії FCC використовують дрібнодисперсний порошковий каталізатор для перетворення газойлю в необроблений бензин. На НПЗ у Батон-Руж є два FCC. Кожен з них має потужність 110 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти