У початок

На новошахтінському НПЗ росія втратила 1,5 млн т нафти й нафтопродуктів

У результаті вогневого ураження 5 червня загарбники втратили 1,5 млн тонн нафти й нафтопродуктів на близько $540 млн. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Сили оборони України продовжують методично нищити нафтопереробну галузь російської федерації. Зокрема 5 червня наші підрозділи успішно атакували засобами українського виробництва новошахтінський завод нафтопродуктів, що в ростовській області», – йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, пише прес-служба Генштабу, в результаті вогневого ураження «загарбники втратили 1,5 млн тонн нафти й нафтопродуктів, що в перерахунку становить близько $540 млн».

У Генштабі акцентують, що удари по російських НПЗ суттєво ускладнюють виконання військами противника завдань під час збройної агресії проти нашої країни.

Як зазначають експерти, створити суттєві проблеми на ринку нафтопродуктів росії – складне завдання, оскільки країна має 72 НПЗ, які всього виробляють десь 330-350 млн тонн нафтопродуктів, а ринок споживає десь 150-160 млн тонн. Проте вектор, яким рухаються ЗСУ, спрямований на руйнацію системи забезпечення російських військ пальним, що однозначно на користь Україні.

Як писав enkorr раніше, у ніч проти 6 червня у ростовській області (рф) сталася пожежа на новошахтінському нафтопереробному заводі (НПЗ).

Видання також повідомляло, що у травні простоювало 12% російських нафтопереробних потужностей.

Нагадаємо, в уряді рф заявили про «неможливість» захистити від дронів російські НПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти