У початок

Glencore замінить Trafigura як постачальника нафти для ключового НПЗ Великобританії

Товарний трейдер Glencore Plc. замінить свого конкурента Trafigura Group як постачальника сирої нафти на ключовий нафтопереробний завод (НПЗ) у Великобританії, повідомляє Bloomberg.

Зі слів джерела, знайомого з цим питанням, компанія виграла право на постачання на НПЗ Lindsey, яким керує Prax Group Ltd. Угода наступила за тим, як минулого місяця спільне підприємство між Glencore та індонезійською PT Chandra Asri Pacific придбало нафтопереробний і хімічний завод у Сингапурі.

Через старіння більшої частини європейської нафтопереробної інфраструктури володіння цими активами стало менш привабливим для багатьох нафтових компаній в останні роки, але постачання їм барелів все ще може бути прибутковим.

Значна частина сирої нафти, яку переробляє НПЗ, надходить із сортів, які допомагають встановити глобальний еталон сирої нафти — Dated Brent. Таким чином, будь-яка компанія, яка постачає Lindsey, має впевненість у наявності покупця на певний обсяг вантажів, якими вона володіє, пов’язаних з Dated Brent. Еталонний показник складається з п’яти сортів, видобутих у Північному морі, а також барелів, експортованих з узбережжя Мексиканської затоки США.

НПЗ Lindsey може переробляти до 113 тис. барелів нафти на день, згідно з інформацією, оприлюдненою на вебсайті Prax. Обізнані у цьому питанні джерела повідомили, що Trafigura відмовилася продовжувати співпрацю з Prax.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти