У початок

На «Нафтохімік-Прикарпаття» крали нафту під виглядом вивезення відходів (фото)

Також є російською мовою

Співробітники поліції зупинили розкрадання нафти на 2 млн грн на одному з нафтовидобувних підприємств Івано-Франківської області, йдеться в повідомленні прес-служби департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Серед учасників злочинного угруповання – посадові особи регіонального підрозділу підприємства і кілька приватних структур. У Нацполіції не розкривають назви підприємства, але, за словами джерела enkorr, правопорушення було зафіксовано в компанії «Нафтохімік-Прикарпаття».

Відзначається, що учасники угруповання під виглядом надання офіційних технологічних послуг з очищення ємностей і вивезення відходів займалися розкраданням нафтопродуктів, зокрема нафти, з метою подальшого перероблення й збуту на підконтрольній мережі АЗС в обхід будь-яких податкових платежів.

Поліцейські провели понад 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, на підприємствах і в транспортних засобах.

«Як результат – вилучили документи, що підтверджують протиправний збут викраденої продукції, чорнові записи й журнали, понад 900 т сировини, 100 бочок із нафтопродуктами по 180 л кожна, обладнання для перекачування нафтопродуктів, вантажні автомобілі з заповненими сировиною цистернами об'ємом понад 70 т», – ідеться в повідомленні.

За попередніми підрахунками, сума збитків державі, завданих діями учасників угруповання, досягає 2 млн грн.

Вирішується питання про накладення арешту на майно й призначення відповідних експертиз. Після проведення необхідних слідчо-оперативних заходів ключовим фігурантам буде повідомлено про підозру.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти