У початок

На Миколаївщині зловмисник отримав 5 років в’язниці за крадіжку грошей з АЗС

Верховний Суд залишив у силі рішення попередніх інстанцій про позбавлення волі строком на 5 років чоловіка, який викрав з автозаправної станції понад 76 тис. грн в умовах воєнного стану. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ВС.

Як зазначається у повідомленні, у березні 2022 року на Миколаївщині чоловік проник на територію автозаправної станції, яка не працювала через військові дії, і викрав понад 76 тис. грн із платіжного терміналу, розташованого в приміщенні АЗС. За вироком місцевого суду, який апеляційний суд залишив без змін, його було засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Захисник засудженого не погодився з такими рішеннями судів і звернувся з касаційною скаргою до ВС, зазначивши, зокрема, що його підзахисний не мав умислу на незаконне заволодіння чужим майном.

У постанові ВС зазначено, що суд першої інстанції, з яким погодився апеляційний суд, дійшов обґрунтованого висновку про вчинення особою інкримінованого кримінального правопорушення та правильно кваліфікував її дії за ч. 4 ст. 185 КК України. Зокрема місцевий суд вказав, що «показання чоловіка щодо зруйнованості будівлі й вільного доступу до приміщення АЗС є безпідставними, оскільки вони спростовуються даними протоколу огляду з фототаблицями до нього, з яких видно, що конструкції приміщення АЗС, окрім одного вікна, цілі й неушкоджені», повідомляє прес-служба ВС.

Крім того, суд апеляційної інстанції перевірив доводи сторони захисту про відсутність в особи умислу на незаконне заволодіння чужим майном і визнав їх безпідставними. «На обґрунтування свого рішення суд зазначив, що в цьому кримінальному провадженні встановлено відсутність вільного доступу на територію АЗС, і перебування там чоловіка було незаконним. Наявність у нього умислу саме на викрадення майна з території АЗС підтверджується тим, що він був затриманий поза приміщенням АЗС, і при ньому у сумці були гроші, викрадені з терміналу, який розташований у приміщенні АЗС», – підсумовується у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти