У початок

Saudi Aramco побудує НПЗ на північному сході Китаю

Saudi Aramco, найбільша в світі нафтова компанія, оголосила про угоду з North Huajin Chemical і Panjin Xincheng про початок будівництва нафтохімічного й нафтопереробного комплексу в китайській провінції Ляонін, повідомляє Atalayar.

Угоду підписав Амін Насер, голова правління і виконавчий директор Aramco, на Форумі розвитку Китаю в Пекіні. Комплекс буде виробляти основні хімічні речовини, такі як етилен, пропілен, бутан, бензол, толуол, ксилол, нафталін і сірководень. Ця ініціатива допоможе Китаю покращити довгострокову енергетичну безпеку, забезпечивши стабільне джерело палива для країни.

Також очікується, що комплекс сприятиме розвитку економіки провінції Ляонін, покращенню місцевого середовища й збільшенню зайнятості. Потужність комплексу з переробки сирої нафти становитиме 400 тис. барелів на день (б/д), а потужність виробництва нафтохімії – 1,5 млн тонн на рік.

Будівництво стане першим випадком, коли Aramco безпосередньо керує нафтопереробним заводом за межами Саудівської Аравії, і є частиною довгострокової мети компанії стати невід’ємним джерелом енергії й хімікатів для Китаю.

Завод, який буде повністю запущено до 2026 року, належатиме Aramco (30%), Norinco Group (51%) через свою дочірню компанію North Huajin Chemical і Panjin Xincheng (19%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти