У початок

На Львівщині запрацювала свердловина, яка забезпечує 115 тис. куб. м газу на добу

У Львівській області почала працювати нова високодебітна свердловина потужністю 115 тис. куб. м газу на добу, яку було пробурено й запущено в роботу за 18 днів. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому АТ «Укргазвидобування» на своїй сторінці у Facebook.  

«Нова високодебітна свердловина на Львівщині забезпечує 115 тис. куб. м газу на добу. Це високий показник для західного регіону, де більшість родовищ перебувають на завершальній стадії розробки. Її проєктування й спорудження здійснювалось міжнародним партнером «Укргазвидобування» – компанією Expert Petroleum», – сказано у повідомленні.

Як зазначили в компанії, свердловину було пробурено й запущено в роботу в рекордні терміни – 18 днів.

«Саме такого ефекту ми й очікували від міжнародного партнера, який має змогу ухвалювати ефективні швидкі рішення. Сьогодні Карпатський регіон – важливий напрям стабілізації виробництва і компенсації втрат, які ми понесли від початку широкомасштабної війни. Ми розраховуємо на зростання видобутку на виснажених родовищах у межах проєкту РЕС з Expert Petroleum і працюємо над новими перспективними проєктами в цьому регіоні», – повідомив т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олександр Романюк.

Зі слів Ріхарда Білого, технічного директора ТОВ «Експерт Петролеум Україна», основним чинником, що привів до такого гарного результату, стало просунуте моделювання пласта й ретельний підбір місця закладання нової свердловини. «Ми провели дослідження у продуктивній свердловині на цьому родовищі, аби детальніше вивчити колектор. Потім отримали більше даних, таких як новий каротаж і локальна сейсморозвідка, щоб уточнити нашу модель. Зрештою, якісні роботи з технологій буріння і розкриття продуктивного пласта також сприяли кінцевому результату», – сказав він.

Наразі інженери Expert Petroleum далі аналізують показники роботи свердловин, щоб оптимізувати роботу родовища з позицій колектора і наземних об’єктів.

Як відомо, «Укргазвидобування» й Expert Petroleum із 1 жовтня 2020 року розпочали співпрацю на умовах підвищення видобутку (production enhancement contract – PEC). Міжнародний партнер за результатами конкурсного відбору отримав в управління 13 виснажених газових родовищ у Львівській області й зобов’язався наростити видобуток на 300 млн куб. м упродовж 5-ти років. Обсяг інвестицій при цьому має становити щонайменше 1 млрд грн.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти