У початок

На Харківщині комунальники переплатили за пальне 4 млн грн — прокуратура

Прокурори Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подали позов до суду через незаконне підвищення цін на пальне для комунального підприємства у Змієві.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Зокрема Чугуївська окружна прокуратура Харківської області подала позов до суду в інтересах держави проти товариства з обмеженою відповідальністю та комунального підприємства міста Змієва щодо визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю дизельного пального і бензину на понад 4 млн грн. 

«Згідно з договором, ціна на бензин була збільшена на понад 19%, а ціна на дизельне пальне  — на 16,3%», —  йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що вказані зміни були необґрунтованими, оскільки ТОВ не надало відповідних документів, які б підтверджували коливання цін на паливо.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», можливе коригування ціни не більше ніж на 10%, і загальну суму договору не може бути збільшено.

Відповідно до вказаних порушень законодавства, прокуратура звернулась до Господарського суду Харківської області з вимогою визнати додаткові угоди недійсними.

Нагадаємо, у Львові комунальники переплатили за дизпальне 65 млн грн

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти