У початок

Морський експорт ДП й газойлів з США скорочується другий місяць поспіль

В лютому морський експорт дизпального й газойлів з США скоротився на 12%, або на 0,5 млн тонн, до 3,5 млн тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Скорочення постачань другий місяць поспіль зумовлено проведенням ремонтів на американських НПЗ, розташованих у південних штатах, зокрема на березі Мексиканської затоки. Минулого місяця в штатах Техас, Луїзіана й Алабама ремонтні роботи на первинних і вторинних установках переробки проводилися на 16 НПЗ, що призвело до виведення з експлуатації 1,64 млн б/д переробних потужностей.

Дані EIA свідчать, що в лютому використання нафтопереробних потужностей перебували на найнижчому за останні три роки рівні й становило 81-82%. Водночас виробництво дистилятів із вмістом сірки нижче за 15 ppm в лютому було в середньому на 600 тис. б/д меншим порівняно з січнем.

Головним напрямком експорту американського дизпального й газойлю в лютому залишалися країни Центральної й Південної Америки. Минулого місяця на ці ринки було відправлено 2,63 млн тонн дистилятів, це на 11% менше порівняно з січнем. Постачання палива в країни Європи й Туреччину скоротилися на 16%, до 879 тис. тонн.

Основні експортні обсяги дизпального й газойлів відправлялися з терміналів Мексиканської затоки. Минулого місяця з південних штатів було відвантажено 2,83 млн тонн продукту, це на 20% менше порівняно з січнем. З тихоокеанського узбережжя постачання дистилятів зросли на 7%, до 490 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти