У початок

MOL домовилася про постачання російської нафти через Україну

Угорська енергетична компанія MOL Nyrt. повідомила, що досягла угоди, яка забезпечить продовження постачань російської сирої нафти по трубопроводу, що проходить через Україну. Про це повідомляє Bloomberg.

Оголошення від будапештської компанії 9 вересня було зроблено після того, як Україна фактично заборонила ПАТ «лукойл» продовжувати використовувати її як транзитну країну у відповідь на повномасштабне вторгнення росії на свою територію. Згідно з угодою MOL, яка контролює нафтопереробні заводи (НПЗ) в Угорщині й Словаччині, прийматиме сиру нафту на білорусько-українському кордоні з 9 вересня.

Раніше російська сторона відповідала за транспортування сирої нафти до місць в Угорщині й Словаччині поблизу кордону з Україною.

«Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти по трубопроводу «дружба», — сказав виконавчий віцепрезидент MOL Downstream Габріель Сабо, маючи на увазі трубопровід, який з’єднує росію й Угорщину через Україну. Наразі не уточнюється, яка компанія чи компанії постачатимуть нафту.

Угорщина й Словаччина — країни, які не мають виходу до моря й отримали тимчасові винятки з енергетичних санкцій Європейського Союзу проти росії. Після того, як Україна посилила санкції проти «лукойлу» у липні, Угорщина зі Словаччиною отримували сиру нафту через таких виробників, як ПАТ «татнєфть».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти