У початок

Arctic LNG 2 уперше відправив вантаж СПГ в Азію

російське підприємство з експорту скрапленого природного газу, яке потрапило під санкції, вперше відправляє вантаж в Азію, оскільки москва продовжує пошук клієнтів, готових взяти паливо й обійти обмеження США.

Згідно з даними відстеження руху суден, зібраними Bloomberg, судно Everest Energy забрало вантаж із заводу Arctic LNG 2 на північному сході росії на вихідних і зараз прямує до Азії Північним морським шляхом. Для судна, яке було побудоване 2003 року, минулого місяця також було застосовано санкції США через його зв’язок із підозрюваним «тіньовим» флотом, а минулого тижня Палау назавжди скасувала його сертифікат про відвантаження.

Це дуже незвично і, можливо, небезпечно для традиційного СПГ-судна без криголамних можливостей – перетинати арктичний торговий шлях, який повністю замерзає під час зими у північній півкулі. Це ілюструє те, на що росія піде, щоб збільшити постачання газу перед лицем обмежень США для заводу й супроводжуючих суден у спробі зупинити об’єкт.

Кінцевий пункт призначення Everest Energy невідомий. Судно може доставити газ до корякського паливного сховища на Камчатці або на імпортний термінал в Азії.

Завод Arctic LNG 2 почав виробництво в грудні, але санкції США, пов’язані з повномасштабним вторгненням росії в Україну, затримали експорт на місяці. Об’єкт розпочав постачання у серпні через судна з непрозорою власністю, які приховували своє місцеперебування й мають типові характеристики «тіньового» флоту, який використовується для обходу західних обмежень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти