У початок

Мінус дві: БЕБ продовжує зачистку Київщини від «бочок»

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України встановили факти продажу незаконно виготовленого пального на території Київської області. Нелегальна АЗС працювала у Крюківщині. Про це йдеться на офіційній сторінці БЕБ.

Як зазначає прес-служба бюро, станція працювала без ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, сертифікатів якості на пальне і документів про його походження. Також на АЗС були відсутні реєстратори розрахункових операцій.

За результатами обшуків детективи бюро вилучили понад 6 тонн контрафактного дизелю й бензину, бензовоз із цистерною, який саме відвантажував пальне на нелегальній АЗС, 2 модульні станції для заправки автомобілів бензином, дизельним пальним і скрапленим газом.

Наразі досудове розслідування за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Як повідомляв enkorr, на початку тижня детективи бюро встановили факти незаконної торгівлі пальним у Боярці, Вишневому й Ворзелі (Київська область). Тоді було вилучено 12 тонн контрафактного дизелю й бензину марки А-95, готівку, отриману від реалізації пального, а також обладнання: 6 модульних станцій для заправки автомобілів пальним і скрапленим газом.

Нагадаємо, згідно з останніми даними інтерактивного ресурсу PerevirAZS.info на вересень 2024 року, кількість АЗС з ознаками нелегальної діяльності в Україні знову зросла й досягла 419 об’єктів. Лідерами за кількістю таких станцій стали Львівська — 98 АЗС (23%), Одеська — 42 АЗС (10%) й Івано-Франківська — 41 АЗС (10%) області.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти