У початок

Прибуток норвезької Equinor у III кварталі впав на 13%

Компанія Equinor повідомила про значніше, ніж очікувалося, зниження прибутку в третьому кварталі на 13%. Це було спричинено падінням цін на нафту, зменшенням обсягів видобутку та коригуванням прогнозів капітальних витрат і зростання виробництва енергії з відновлюваних джерел на весь рік, повідомляє Reuters.

Скоригований прибуток норвезької компанії до оподаткування за період з липня по вересень знизився до 6,89 мільярда доларів, порівняно з 7,93 мільярда доларів за аналогічний період минулого року. Це також відстає від очікуваного показника в 7,08 мільярда доларів, зафіксованого в опитуванні 25 аналітиків, проведеному Equinor.

«Завдяки хорошим операційним показникам ми на правильному шляху для забезпечення потужного грошового потоку від операцій, як і обіцяли під час оновлення ринків капіталу в лютому», — заявив генеральний директор Андерс Опедаль.

Компанія знизила прогноз органічних капітальних витрат на 2024 рік, тепер оцінюючи їх у межах 12–13 мільярдів доларів, що нижче від попередньої оцінки в 13 мільярдів доларів.

Equinor зазначила, що видобуток нафти і газу в 2024 році залишиться на рівні минулого року.

Також компанія переглянула прогноз зростання виробництва енергії з відновлюваних джерел на 2024 рік. Очікуване зростання тепер становить 50% замість попередніх 70%, через повільніший прогрес у реалізації вітрового проєкту Dogger Bank A біля узбережжя Великої Британії.

У третьому кварталі Equinor видобувала 1,98 мільйона барелів нафтового еквіваленту на добу, що відповідає прогнозам аналітиків, порівняно з 2,01 мільйона барелів рік тому.

Водночас видобуток у Норвегії зріс на 2%, переважно завдяки збільшенню видобутку газу на родовищі Troll у Північному морі. Equinor також відзначила зростання цін на газ через геополітичні ризики та перебої з постачанням.

Європейська середня ціна на газ на голландському хабі TTF у третьому кварталі становила 35,60 євро за мегават-годину (МВт-год), порівняно з 33,81 євро/МВт-год за аналогічний період 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти