У початок

Міноборони отримало неякісного мастила на 12,6 млн грн — прокуратура

За постачання неякісних мастильних матеріалів для Міноборони на 12, 6 млн грн cудитимуть керівника підприємства. Про це повідомляє Київська міська прокуратура на своєму офіційному сайті.    

Як зазначається у повідомленні, Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо керівника столичного підприємства з обвинуваченням у заволодінні 12,6 млн грн бюджетних коштів під час постачання паливно-мастильних матеріалів на потреби Міністерства оборони України (ч. 5 ст. 191 КК України).

«За даними слідства, у червні 2022 року підприємець уклав із Міноборони договори про постачання 50 тонн мастильних засобів для технічного обслуговування авіаційної та військової техніки на загальну суму 15,6 млн грн.

Отримавши передплату обсягом 12,6 млн гривень, керівник підприємства організував постачання 50 тонн мастильних засобів 9 військовим частинам.

Однак, згідно з висновком комплексної експертизи, постачені мастильні засоби не відповідають вимогам нормативних документів і не можуть бути використані за призначенням», – повідомляють у прокуратурі.

Таким чином, зазначають у прес-службі столичної прокуратури, керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, обсягом 12,6 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ДВКР Служби безпеки України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти