У початок

В одній із мереж АЗС правоохоронці вилучили фальсифікату на 260 млн грн (фото)

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб компанії-оператора автозаправних станцій в ухиленні від сплати податків в особливо великих обсягах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби БЕБ.

Встановлено, що працівники товариства організували незаконний обіг паливно-мастильних матеріалів. Вони купували фальсифіковане дизпальне й бензин марок А-92 та А-95, яке у подальшому перепродавали через мережу власних АЗС на території однієї з областей.

Купівля палива відбувалася без документів, що підтверджують якісні характеристики палива, а господарська діяльність здійснювалася без сплати акцизного податку.

«Такі дії службових осіб компанії призвели до ухилення від сплати податків обсягом близько 30 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що детективи БЕБ провели обшуки на території адміністративних, складських, офісних приміщень компанії та АЗС. Вилучено понад 5,8 млн літрів незаконно придбаного пального, документи фінансово-господарської діяльності щодо взаємовідносин з контрагентами, документи бухгалтерського та податкового обліків.

Орієнтовна вартість вилученого палива становить понад 260 млн грн. Наразі здійснюється підготовка до проведення експертиз і  встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти